SHARE PROJECT
  • YEAR : 2010
  • LOCATION : Kodaikanal, India
  • CATEGORY : Residential

Temenos House

Temenos translates as a piece of land marked off from common uses and dedicated to a god. It is intended to be a sanctuary, which once completed, it will be the permanent residence of two creative professionals.

The forest home is on one hand a celebration of the grandness of nature, while on the other a search for the quietness of introversion.

The stone walled courtyard creates this introvert retreat, whereas a light timber clad pavilion, cantilevered over a rock outcrop, enjoying spectacular views of the surrounding mountains and valleys

Project Data

Project Name

Temenos House

Year

2010

Type

Residential

Themes

Context, Spatial Experience, Light, Typology

Status

Unbuilt

Size

220 sq.m.

Program

an introvert forest home

View of cantilevered pavilion

Site view

View of surrounding mountains

Concept sketch

Sketch on panorama view of site

View of courtyard

View of exterior

Interior view of pavilion

Interior view of pavilion

Plan

Section AA

Section BB